• Jatka kassalle

Huippukestävät mekaaniset näppäimistöt

Mekaanisten näppäimistöjen kytkintyypit: 

Mekaaniset näppäimistöt määritellään niiden kytkimillä. Kytkimet on tehty tunnistettaviksi eri väreillä, joista kolme suosituinta tyyppiä löytyy Tietokonekaupan valikoimasta. Koska kytkinten tuntuma on hieman erilainen, paras tapa itselleen sopivan mekaanisen näppäimistön löytämiseksi on käydä tutustumassa niiden eroihin vaikkapa Tietokonekaupan liikkeessä.

Punainen Cherry MX: Punainen kytkin on lineaarinen kytkin joka sopii parhaiten pelaajille. Esimerkiksi normaalissa kumikuvuilla varustetussa kalvokytkinnäppäimistössä tarvittava painallusvoima on 55-60 grammaa, kun taas punaisen Cherry MX kytkimen käyttöön tarvittava painallusvoima on vain 45 grammaa. Punaisen kytkimen kevyen tuntuman vuoksi sen käyttäminen vaatii hieman totuttelua.

Ruskea Cherry MX: Soveltuu hyvin kirjoitus ja pelikäyttöön. Kytkimen painalluksen puolivälissä (2mm) on havaittavissa selvä tuntopiste, joka kertoo näppäimen rekisteröitymisestä. Rekisteröitysmispiste ja palautumispiste ovat lähellä toisiaan, joka mahdollistaa nopeat tuplapainallukset. Kytkimen käyttöön tarvittava painallusvoima on 45 grammaa.

Sininen Cherry MX: Soveltuu parhaiten kirjoittamiseen, sillä tuntopisteet ovat selvästi havaittavissa ja ne pitävät selkeän klikkaavan äänen. Sininen kytkin sopii myös pelikäyttöön, mutta osalla käyttäjistä saattaa olla vaikeuksia tuplapainallusten kanssa, sillä rekisteröintipiste on pidemmällä kuin palautumispiste. Kytkimen käyttöön tarvittava painallusvoima on 50 grammaa. 

Musta Cherry MX: Sarjan raskain kytkin, jonka kytkeytymispain on 60 grammaa. Soveltuu pelaamiseen sen tasaisen voimakäyrän takia. Kytkimen aktivoitumis- ja resetoitumispiste ovat samassa kohdassa. Kytkimen tyyppi on lineaarinen, eikä se pidä napsahtavaa ääntä. 

Tietokonekauppa.fi
?>