• Tietotekniikka
  • Oheislaitteet
  • Asennus ja varaosat
  • Koti ja viihde

UUTTA : PARHAAT NÄYTÖT PIENELLÄ BUDJETILLA

UUTTA

UUTTA

|

PARHAAT NÄYTÖT PIENELLÄ BUDJETILLA

Budjetti - lompakko kiittää

Kuvankäsittelynäytöt

Kuvankäsittelynäytöt ovat värintoistoltaan ensiluokkaisia ja vaativammissa tapauksissa värintoisto on erittäin laaja ja kattaa Adobe RGB värikartan.

Useimmat nykyiset IPS paneelit ovat erinomaisia kuvankäsittelyyn, sillä niiden sRGB värintoisto on 99%. Se riittää hyvin, kun halutaan tuottaa laadukkaita materiaaleja digitaalisia sisältöjä. Adobe RGB värintoisto sen sijaan on hyvin käytetty väristandardi printtimaailmassa ja onkin värintoistoltaan erinomainen ja päästään lähelle värikalibroituna oikein tulostusvärimaailmaa.  

Näytön koko

Näytön koko oli ennen oikeastaan 24" ja resoluutiona Full HD. Nykypäivänä työkaluohjelmien paneelit vievät paljon tilaa näytöstä, joten vähimmäinen resoluutio joka kannattaa valita on 2K näyttö eli 2550x1440. Tällöin resoluutio tarjoaa näytölle tilaa paneeleille tai sen voi jopa jakaa kahtia.  Suosittelemme kuvankäsittelyyn vähintään 27 tuuman näyttöä jolloin saat parhaan hintalaatusuhteen.

Paneelitekniikka

On hyvä ottaa näyttöä valittaessa huomioon paneelitekniikka. Paneelityyppejä on kolme, TN (Twisted nematic), IPS (In Plane Switching) ja VA (vertical alignment). Näillä paneeleilla on myös alaluokkia. 
IPS on paras katselukulmiltaan ja parempi kuin TN tai VA paneli. Värintoistoltaan nämä ovat tasalaatuisia, ja kallimmissa näytöissä väriavaruudet ovat parempia kuin edullisimmissa malleissa. Esim. E-IPS paneeli on yleensä vain 6-bittinen. 


TN paneeli on pelaajien suosima paneelityyppi

TN paneelin sen vasteaika on nopea mutta sen katselukulmat ovat huonot, joten reunoille päin mentäessä, värit saattavat lähteä haalistumaan, varsin suurissa näytöissä. Jos näyttö on täysin kohdennettuna siinuun eikä näyttö paneeli ole suuri, TN paneeli on myös ok valinta kuvankäsittelyyn.

Va paneeli on nykyään harvinaisempi, mutta sitä käytetään edullisissa budjettinäytöissä jotka sopivat kotiin ja toimistoon. Niiden värintoisto ei ole tarkkaa ja niiden kontrastisuhde on suurempi kuin IPS paneelissa. Ne saattavat taikoa värisävyjä näytölle, joten esim. printtimateriaalien tekeminen VA näytöllä voi olla haasteellista.
 

Parhaat näytöt pienellä budjetilla

Suunnittelukäyttöön ja CAD käyttöön parhaat näytöt

17
0
0
296532
€ 308.40
sis. ALV
42
0
0
1583691
€ 350.40
sis. ALV
9
0
0
1141805
AOC U2879VF 28" - 4K - AMD Freesync - VGA/DVI/HDMI/DP
 • 4K UHD (3840x2160)
 • FreeSync
 • Suosittelemme
€ 255.90
sis. ALV
20
0
0
2768101
Asus 27" ProArt Display PA278QV, QHD, IPS -näyttö
 • Kuvankäsittelyyn
 • sRGB 99% tai yli
€ 416.00
sis. ALV
UUTTA

UUTTA

|

PARHAAT NÄYTÖT PIENELLÄ BUDJETILLA

Pelinäytöt

Budjettipelaajan parhaat näytöt

Pelinäytön valinnassa kannattaa ottaa huomioon se, että minkälainen näytönohjain koneessa on. 

Jos näyttöä käytetään pelkästään pelamiseen eikä tietokoneessa ole parasta mahdollista näytönohjainta, ei myöskään 4K näytöstä ole iloa pelatessa, sillä näytönohjain ei pysty suorittamaan tarpeeksi nopeasti grafiikkaa peleissa. 

Toki resoluutiota voi tiputtaa 4K näytössä huonommaksi pelaamisen ajaksi, mutta suositeltavampaa on valita Full HD tai 2K näyttö mikäli näytönohjain on Geforce 3060 tai heikompi.
 

Geforce G-sync

Pelinäytöissä on muuttuva virkistystaajuus joka siis tarkoittaa sitä kun näytöissä on 75-260 Hz mainostettu ruudun päivitys. 

FreeSync että G-Sync käyttävät itse näyttöön sisäänrakennettua mukautuvaa synkronointitekniikkaa käyttämällä tätä virtaviivaista kommunikaatiota näytönohjaimen kanssa skaalautuakseen mihin tahansa kuvataajuuteen, jota järjestelmäsi kulloinkin suorittaa. 


Nvidia pitkään kehitti omaa G-Sync -teknologiaa omille Geforce näytönohjaimille. Näytönohjainajureista löytyy nykyään myös tuki FreeSync -näytöille, joita markkinoilla on enemmän. Kuitenkin G-syncissä on enemmän ominaisuuksia ja ominaisuudet ja kuva sekä värit ovat paremmat. 

Freesync -teknologia

Freesync on nimensä kaltaisesti ilmainen tuki, joka on rojaltivapaa, joka on siksi ollut useiden näyttövalmistajien suosiossa.

Freesync on AMD:n käyttämä mutta käytännössä sitä voi käyttää myös Nvdian ohjainten kanssa. Nvidian asetus paneelissa on G-sync compatible - valikko, joissa voi pistää mukautuvan synkronoinnin käyttöön.  Freesync -teknologialla varustetut näytö ovat oman kokemuksemme mukaan nykyään hyviä ja myös mukautettu  kuvataajuus toimii useimmissa erinomaisesti.
 

Parhaat pelinäytöt 2022

Budjetti pelinäytöt

90
0
0
1951244
€ 283.90
sis. ALV
1
0
0
3504066
€ 668.50
sis. ALV
25
0
0
3215185
€ 284.20
sis. ALV
2
0
0
3423958
€ 715.60
sis. ALV

Viimeisimmät artikkelit ja uutiset

YRITYKSEMME

Yrityksille ja kuluttajille IT-tukea myös kotiin

YRITYKSEMME
  |   
Lähitukea Varsinais-Suomessa
Lue artikkeli
UUTTA

Kuvankäsittelynäytöt

UUTTA
  |   
PARHAAT NÄYTÖT PIENELLÄ BUDJETILLA
Lue lisää
UUTTA

Yksinkertainen ja helppo tapa langattomaan esitykseen

UUTTA
  |   
langaton esitys napin painalluksella
Lue lisää
UUTTA

On aika ottaa selvää, miksi Jabra on ammattilaisten valinta hybriditöihin.

UUTTA
  |   
Jabra - hybridityöhön
Lue lisää
AJANKOHTAISTA

Mitä eroja Windows 11 on verrattuna edeltäjäänsä Windows 10 -käyttöjärjestelmään?

AJANKOHTAISTA
  |   
Windows 11 päivitys